Trečiojo amžiaus universitetas šventė sukaktį

Šeštadienį Renavo dvare Mažeikių Trečiojo amžiaus universitetas (TAU) drauge su bičiuliais ir susirinkusiais žiūrovais šventė savo sukakties penkmetį. Renginys truko net keturias valandas.


Apžvelgė penkmečio veiklos istoriją

   Reikia pripažinti, kad žodžiais perteikti renginio nuotaiką itin sudėtinga užduotis. Puošnūs Renavo dvaro rūmai, ypatinga aplinka, šilta vasariška diena, retro stiliumi pasipuošusios ponios ir ponai, daug besišypsančių garbingų svečių, glėbiai gėlių, visų veiduose šypsenos... Tai tik nuorodos, padedančios lakios vaizduotės skaitytojui kuo tikroviškiau suvokti šventės dvasią ir suprasti, kokį pakylėjimą išgyveno tiek patys TAU studentai, tiek lektoriai, tiek gausus sveikintojų bei atvykusių bendraminčių būrys.                               Šventės vedėjai priminė, jog Trečiojo amžiaus universitetas yra tarptautinė organizacija, kurios pagrindinis tikslas suteikti galimybę žmonėms mokytis visą gyvenimą, vyresnio amžiaus žmones skatinti bendrauti ir bendradarbiauti. Trečiojo amžiaus universitetai savo veiklą pradėjo 1973 metais Prancūzijoje. Lietuvos Trečiojo amžiaus universitetai įstojo į tarptautinę asociaciją 1995 metais. Mažeikiuose TAU įsikūrė 2011 metais spalio 11 dieną. Per penkerius metus universitetas išaugo nuo 15 iki 300 narių. Rektorė Onutė Venslovienė priminė pagrindinį univesiteto lankytojų devizą: ,,Nesvarbu, kiek mums metų, svarbu, kiek gyvenimo yra metuose“. Vadovė pristatė apie universiteto veiklą liudijančią šventės proga išleistą knygą ,,Gyvenimo džiaugsmas“. Taip pat priminė, kaip turiningai dirba net dvylika fakultetų, kiek turėta įdomių renginių, išvykų.

Skambėjo padėkos ir sveikinimo žodžiai

Ženklią šventės dalį užėmė ne tik skambios dainos, grakštūs šokiai, nuotaikingos melodijos, eilės, bet ir padėkos bei sveikinimo žodžiai. Rektorė O. Venslovienė dėkojo TAU studentams, be atlygio paskaitas skaitantiems lektoriams, globėjams - LR Seimo nariui Kęstučiui Bartkevičiui, Mažeikių rajono savivaldybės merui Antanui Teniui, gausiam būriui išvykas, renginius ar kitokią veiklą remiančių verslininkų, įvairioms rajono institucijoms, politinių partijų, nevyriausybinių organizacijų atstovams, patalpas suteikusiai Sodų pagrindinės mokyklos direktorei Birutei Liutkuvienei, Merkelio Račkausko gimnazijos gimnazistams ir daugybei geros valios aktyvių žmonių už paramą, pagalbą, bendradarbiavimą. Savo ruožtu šie taip pat universitetui sukakties proga negailėjo nuoširdžių sveikinimo žodžių, linkėjimų. Išradingai sukaktuvininkus pasveikino į šventę atvykusi Nacionalinės TAU asociacijos vadovė Vilniaus Medardo Čioboto universiteto rektorė Zita Žebrauskienė, bičiuliai - TAU atstovai iš Klaipėdos, Kretingos, Plungės, Rietavo, Telšių, Akmenės, Vilniaus, Šiaulių, Viekšnių.

Pasirodė saviveiklos fakultetai

Žinia, neįmanoma viešai pristatyti kalbų, teisės ar panašių fakultetų veiklą. Tuo tarpu šokėjai, daininkai bei muzikantai galėjo visus pradžiuginti savo kantraus triūso rezultatais. Tad šventės žiūrovai turėjo puikią progą pasimėgauti šokių studijos ,,Serbentėlė“ (vadovė Irena Valiuvienė), dainų studijos ,,Žara“ (vadovė Laimutė Gelžinienė), romansų ansamblio ,,Širdies aidas“ (vadovė Irena Remezienė), kapelos ,,Akordas“ (vadovas Rimantas Petrulis), mišraus choro (Janina Grušienė) ilgų repeticijų metu paruoštų kūrinių atlikimu. Džiugino ne tik pačios melodijos ar šokių harmonija, bet ir estetiška, išradinga, įvairi apranga, šypsenos veiduose bei valiūkiškos ugnelės raukšlelėmis puoštuose veiduose. Tarp muzikinių kūrinių atsirado vietos ir šmaikščiam eiliuotam žodžiui, ir raiškiam skaitymui, ir Sveikos gyvensenos bei fizinio aktyvumo fakulteto pasirodymui. Žiūrovai dažną kartą raginami ir neraginami taip pat niūniavo, lingavo, drauge išgyvendami sukaktuvininkų pakilų džiaugsmą.

                     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode